Sabah en Kuala Lumpur - Reisverslag uit Kuala Lumpur, Maleisië van Hetty - WaarBenJij.nu Sabah en Kuala Lumpur - Reisverslag uit Kuala Lumpur, Maleisië van Hetty - WaarBenJij.nu

Sabah en Kuala Lumpur

Door: Hetty

Blijf op de hoogte en volg Hetty

15 September 2012 | Maleisië, Kuala Lumpur

Hèhè, eindelijk tijd om verslag te doen van de eerste 2 weken Maleisië...

Vorige week maandagochtend direct vanaf KLIA (Kuala Lumpur International Airport), samen met Izani doorgevlogen naar Kota Kinabalu op Borneo. Daar door Duncan van het vliegveld opgehaald, korte stadstour gemaakt en paar boodschappen gedaan bij de supermarkt en op de markt.

Vervolgens heeft Duncan ons afgezet bij het schitterende strandresort Nexus. Daar had Izani een gratis kamer geregeld via Josephine, één van de reisagenten waar Izani mee samenwerkt in Sabah. Samen met haar hebben we dinsdagmiddag een inspectie gedaan met Noel van afdeling sales, nadat hij ons uiteraard eerst een lunch had aangeboden. Tja, je moet er wat voor over hebben voor zo'n gratis kamer ;-). We hebben het hele resort, incl. de nieuwe privévilla's en de golfbaan bekeken, gediscussieerd over het serviceniveau van dit 5-sterrenresort (laat nog wel wat te wensen over: housemuziek tijdens het ontbijt, geen kaas ;-(, chaotische bediening, geen lepels bij de koffie- en theekopjes, sommige drankjes van de kaart niet te krijgen enz.) en aan het eind van de middag een tas vol informatie en promotiemateriaal mee gekregen.

Woensdagochtend zijn we door Duncan opgehaald voor een tour naar het Kinabalu park. Dit ligt op zo'n 1.500m en is tevens het beginpunt voor de beklimming van de Mount Kinabalu. Je kunt deze berg zonder klimervaring maar met een goede conditie en gezondheid in 2 dagen beklimmen. Je gaat dan onder begeleiding van een lokale gids op de eerste dag naar Layang-Layang op 2.702m. Hier is het kamp voor de overnachting. De volgende ochtend vertrek je rond 3(!!) uur om rond een uur of 6 in de ochtend te top op 4.095m te bereiken. Het lijkt mij wel een uitdaging om deze beklimming te doen, maar Izani wil niet mee, die heeft het 1 x gedaan en gaat niet meer... Maar wie weet vind ik nog een ander 'slachtoffer' de komende maanden!
Helaas hing de bergtop vandaag, zoals op de meeste dagen, in een dik wolkendek. Dus geen mooie kiekjes de Mount Kinabalu, volgende keer beter?!

Na dit uitstapje zijn we naar het Shangri-La resort gegaan waar ze ook een Orang Utan opvangcentrum hebben. Zo leuk om te zien, vooral zo'n harig jong, echt schattig!!

Donderdag heeft Izani zich uitgeleefd op de 18-holes golfbaan en heb ik ziek in bed gelegen. Koorts, keelpijn, lamlendig en zeker geen zin om de halve dag op de golfbaan te moeten doorbrengen.

Aan het eind van de middag heeft Duncan ons weer opgepikt bij het resort om een beetje cultuur te gaan snuiven bij Mari Mari Cultural Village. Een soort openluchtmuseum met traditionele longhouses van de verschillende stammen die op Borneo leven. Één van de bekendste stammen zijn de koppensnellers. Natuurlijk mochten we in de verschillende huizen kijken, werd er één en ander uitgelegd over de jacht, vuur maken, rijstwijn maken, de kleding en het eten. En na het aanschouwen van de verschillende traditionele dansen was het tijd voor een buffet. Ik vond het eten op Borneo wel lekker, maar Izani miste de sambal nogal. Ze gebruiken inderdaad hele andere kruiden, zodat de gerechten hier echt anders smaken. En ze eten zeker niet zo pittig als in West Malaleisië.

Vrijdagochtend door Duncan naar het vliegveld gebracht en terug naar Kuala Lumpur gevlogen. Ondertussen had Izani contact gelegd met een makelaar die we via internet hadden gevonden. Ze heeft een aantal appartementen te huur in Bukit Bintang, het centrum van Kuala Lumpur. De meeste huiseigenaren willen echter voor min. 1 jaar verhuren, maar ze kan me op zaterdag wel 1 appartement laten zien dat voor 4 maanden gehuurd kan worden. Tijdens heb bekijken van het appartement gaf ze ook nog aan dat ze er 1 in de verkoop heeft die al lang leeg staat. Ze wil aan de eigenaar vragen of ik die evt. voor 4 mnd kan huren als ik af en toe thuis ben om potentiële kopers te laten bezichtigen. Hij gaat akkoord en mijn keuze valt op dit appartement. Het uitzicht is niet zo mooi als het eerste appartement dat op de 12e etage ligt. Maar het is wat ruimer, het oogt iets schoner (schijn bedriegt...) en het heeft een balkonnetje. Het ligt op de 4e verdieping, maar dat is hier verdieping 3A. De Chinezen zijn nl. nogal bijgelovig en volgens hen is 4 een ongeluksgetal. Dus zeker geen 4e verdieping!! Het uitzicht beperkt zich tot de huizen waar veel locals wonen. Maar daar kan ik mee leven hoor, ziet er wel 'gezellig' uit! En ik pas me gewoon aan, heb ook al een waslijntje gespannen en m'n was op het balkon hangen ;-).

Afgelopen maandag heb ik de sleutel gekregen en het huurcontract getekend. Ik moest wel een paar maanden borg betalen en natuurlijk de eerste maand huur. Dus ik heb een aantal dagen achter elkaar het maximum met m'n bankpas en creditcard uit de geldautomaten getrokken, zodat ik op maandag precies genoeg had om cash te betalen. Wat een gedoe zeg, maar dan heb je ook wat!!

Omdat het toch iets viezer bleek te zijn dan op het eerste gezicht leek, heeft mw. Ooi (makelaar) op kosten van de eigenaar een schoonmaakster laten komen en de vitrage en overgordijnen naar de stomerij gebracht. Die schoonmaakster was lekker bezig met de ramen, badkamers (jaaaa, heb er 2!) en de vloer. Maar met de keuken was ze binnen 10 min. klaar. Dus die heb ik dinsdag zelf nog maar een keer gedaan, pfff halve dag druk mee geweest.
Wat me een beetje verontrust zijn de vele lokdoosjes die in het appartement stonden (en staan, want ik durf er niet aan te komen!). Lokdoosjes voor kakkerlakken, brrrr. Ik begrijp de naam 'lokdoos' eigenlijk niet zo goed. Het laatste wat je wil is toch die vieze beesten lokken. Ik heb er zelfs al over gedroomd, bah!! Maar op 2 hele kleintjes na, heb ik er hierbinnen nog niet wat gespot. Buiten wel hoor, heeeele grote. En een rat en muizen, welkom in de grote stad, welkom in Azië...

Maar nadat de schoonmaakster was geweest moest ik natuurlijk nog shoppen. Ik ga uiteraard niet in zo'n smoezelig bed liggen waar kussen op liggen waar je aan vast blijft plakken, brrr. Dus op naar de stad en halve uitzet aangeschaft: kussens, beddengoed, schoonmaakmiddel, handdoeken, theedoeken, borden, bekers, glazen, bestek, broodrooster, waterkoker, enz. enz. Wat een gesleep zeg, lopend en in je eentje. Maar het resultaat mag er zijn. Het is een fris en fruitig appartementje geworden. Hopelijk kan ik maandag de vitrage en overgordijnen ophalen en dan is het helemaal af!

Gisteren ben ik naar het Britse Consulaat geweest om een afspraak te maken voor een test en intakegesprek. Dinsdagochtend 10.00 uur mag ik komen. Ben benieuwd, wel spannend. Heb voor de zekerheid maar een woordenboekje gekocht :-).

Zooo, dat was het wel zo'n beetje tot nu toe. Ik ga zo even de deur uit om een lekkere lunch te scoren en nog wat boodschappen te doen.

Mocht je me willen bellen of sms-en, dan kan dat op m'n Maleise telefoonnummer:

0060-173 808 545.

En voor het geval je in de buurt bent of iets wilt opsturen, mijn adres is:

3A-C2 Bidara Apartment
30 Jalan Bedara
50250 Kuala Lumpur
Malaysia

Grtz. Hetty

• 18 September 2012 - 22:05

Willeke En Henrie :

Nou nou na lang wachten op teken van leven ;-) een heel verhaal. Leuk om wat van je te horen. Mooi dat je al een appartement hebt alhoewel je je mooie nette huisje aan blankenpad wel soms een beetje zult missen.
    Heel veel plezier nog en natuurlijk de groetjes aan Izani. Wij gaan lekker Kermis vieren en drinken er nog wel eentje op jullie tot horens

• 18 September 2012 - 22:05

Willeke En Henrie :

• 06 Oktober 2012 - 13:21

Carola:

Hi Hetty,

wat heerlijk al zeg en wat een mooie reis.
    En al een appartement. Voor die tijd dat je er zit wel de moeite waard om het lekkerop te frissen, nu maar hopen dat t niet verkocht wordt.
    Ik heb nog steeds naweeen van de kermis haha of de ontwenningsverschijnselen. Ook keelpijn en verkouden bah en t weer zit ook niet mee.
    Ben eind aug gestart in t Gelre ziekenhuis in Apeldoorn. Pff wat moet je voor een telefoniste veel weten. Gelukkig is mijn ontslag per 1okt er door en kan ik me nu concentreren op 1baan.
    Vandaag is alle voetbal en paarden sport afgelastdoor de regen. Nou ik vind t niet erg, druk met de voorbereidingen voor de verjaardag van Milan. Ga nu lekker taarten bakken.
    Groetjes aan Izani en geniet lekker.
    Ps. Hoe is je toets verlopen voordat je vertrok?

• 13 Oktober 2012 - 05:57

Hetty :

Hey Carool,
    Nou ik heb m'n best gedaan, dus er staat weer een nieuw verslagje + wat foto's van de afgelopen weken!
    Die kermis hakt er wel in hè, tja je bent ook geen 20 meer, dus het herstel duur steeds langer ;-).
    Lekker dat je je nu kunt richten op 1 ding!
    Ik heb op 1 na alle toetsen voor vertrek gehaald, maar ik las gisteren op internet dat de deadline verschoven is van 1-1-2013 naar 1-1-2014, dus ik heb straks nog een heel jaar om 'Beleggen' ook nog te halen....
    Dikke kus en groetjes aan de family!